Katleen Van Langendonck neemt afscheid als co-artistiek directeur van het Kaaitheater, programma vanaf 2021 in handen van Agnes Quackels en Barbara Van Lindt

 

Katleen Van Langendonck, co-artistiek directeur van het Kaaitheater, neemt in maart 2020 afscheid van het Kaaitheater. Dat maakt de raad van bestuur vandaag bekend.

Ze gaat aan de slag bij Europalia als coördinator podiumkunsten en literatuur, een job die ze zal combineren met haar werk als docent aan de dansafdeling van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Katleen Van Langendonck kwam in 2007 naar het Kaaitheater. Samen met Guy Gypens vormde ze de artistieke leiding van het huis en stelde ze 12 seizoenen samen, van 2008-2009 tot 2019-2020. Ze bouwde het festival voor performance art Performatik uit tot een internationaal toonaangevende biënnale, die vele Brusselse partners verbond. Ze zette gender op de kaart, zowel in het reguliere Kaaitheaterprogramma door meer vrouwelijke kunstenaars en gender-gerelateerde onderwerpen te programmeren, als met het focusprogramma WoWmen!, rond gender, kunst en samenleving.

“Ik ben dan ook erg blij om mijn Kaaitheaterperiode af te sluiten met een laatste editie van WoWmen! in maart volgend jaar,” onderstreept ze, “en de fakkel door te geven aan twee vrouwelijke collega’s wiens feministische en inclusieve visie op de toekomst van het Kaaitheater ik erg inspirerend vind.” 

Het programma tot december 2020 wordt nog samengesteld door de artistieke ploeg onder leiding van Katleen Van Langendonck. Voor het programma vanaf januari 2021 nemen Barbara Van Lindt en Agnes Quackels die leiding over. Zij startten een maand geleden als artistieke en algemene coördinatoren van het Kaaitheater.

“Het programma van 2020, samengesteld door de vorige artistieke leiding, wordt door ons met engagement en trots uitgevoerd en uitgedragen. Het is ook de basis waarop wij ons nieuwe beleid voortbouwen,” bevestigen zij.

Samen met het artistieke team, zakelijk leider Valerie Vernimme en de volledige ploeg van het Kaaitheater werken Agnes Quackels en Barbara Van Lindt intussen aan de opstart van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het Kaaitheater.

 

 

Contacteer ons
Over Kaaitheater

Het Kaaitheater is een podium voor dans, theater, performance, muziek en debat, verankerd in Brussel en met de blik op de wereld gericht. Sinds 1977 presenteren en coproduceren we werk van hedendaagse podiumkunstenaars. Van de jaren ‘80 tot nu, van lokaal tot internationaal, van repertoire tot experiment, van kleine tot grote zaal. Kunstenaars krijgen hier een parcours op lange termijn.

Overtuigd van het belang van kunst voor het welzijn van de mens, zoeken we de samenleving expliciet op. In de Brusselse kanaalzone – waar de wereldproblematiek in een notendop samenkomt – verbeelden en modelleren kunstenaars de stad van de toekomst.

Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel