We hebben plannen.

We hebben plannen.

Lente en zomer 2021 in het Kaaitheater

Na een lange periode waarin de Kaaitheater-ruimtes enkel gebruikt werden om te repeteren, te reflecteren, te experimenteren, of te livestreamen... de tribunes leeg bleven
na een golf van annuleringen en verplaatsingen... durven we ook met het Kaaitheater te hopen – in alle onzekerheid – op een heropening van het theater. Op het ontvangen van publiek en artiesten, avond na avond, in onze zalen.

Nu ligt er een lente- en zomerprogramma klaar. Want zonder plannen maken, zal er nooit iets gebeuren.

De voorbije maanden zetten we samen met vele partners onze schouders onder nieuwe festivals en samenwerkingen, werkten in de studio’s en op onze scènes talloze artiesten aan de voorstellingen van morgen. Sommige kunstenaars werkten aan online programma's, waar we het voorbije jaar zo vertrouwd mee zijn geraakt, de meesten richten zich op de unieke ervaring van tijd en ruimte delen in het theater.

Met deze lijst namen landen we op de benen* van het Kaaitheaterseizoen 2020-2021. Laat ons hopen dat dit de voorbode is van een rijkgevuld, divers live programma, van 1 mei t.e.m. 11 juli. Het wordt tijd dat ons denken, onze verbeelding en onze harten weer gevoed worden door de unieke dimensie die het theater in onze levens brengt.

 

LIVE IN DE ZALEN 1 MEI --- 11 JULI

Kate McIntosh To Speak Light Pours Out  |  Kunstenfestivaldesarts: Radouan Mriziga TafuktMarcela Levi grrRoUNd, a.o.  |  Ingrid Berger Myrhe In Other Words  |  Guy Cassiers/Toneelhuis April  |  Michiel Vandevelde Dances of Death  |  Michiel Vandevelde & Platform-K Goldberg Variations  |  Gorges Ocloo & Dominique Pauwels/LOD Moby Dick  |  Madeleine Fournier La Chaleur  |  La Manufacture & Thomas Hauert  |  Moussem Cities: Youness Atbane Untitled 14 KMNancy Naouss Turning Point  |  María Jerez & Edurne Rubio A Nublo!  |  Myriam Van Imschoot newpolyphonies  |  Enkidu Khaled/Platform 0090 Bar by bar, night by night, story by story, onward!  |  Mothers&Daughters  |  INSIDE/OUT by Citylab: Briana Stuart, Jihan Imago, Yipoon Chiem, Yasmine Yahiatene, Yasmina Bouda

 

ONLINE PROGRAMMA MAART --- JULI

de KOE The Courage to be Disliked  |  Rimah Jabr This is NOT what I want to tell you  |  Delphine Hesters & PARTS GXIII  |  For All Queens!  |  A Series of More-Than-Human Encounters Zakiyyah Iman Jackson

 

Kaaitheater Lockdown Tapes

De afgelopen maanden bracht het Kaaitheater een fiks programma online talks en debatten met artiesten, schrijvers, activisten en onderzoekers. Veel van deze ontmoetingen kun je gratis herbeleven op kaaitheater.be/lockdowntapes. Duik in dit aanbod van video's en podcasts, en laat je inspireren door de stemmen van belangwekkende denkers en doeners!

Story image

* Het seizoen 2020-2021 startte afgelopen zomer met een doorgeeftekening. Gabriela González Rondón tekende het hoofd, Imge Özbilge de romp. Anne Bruni laat het fantasiewezen nu stevig op haar/zijn/hun benen landen.

 

Co-funded by ACT & the Creative Europe Programme of the European Union: A Nublo!, To Speak Light Pours Out , A Series of More-Than-Human Encounters Zakiyyah Iman Jackson

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Kaaitheater

Kaaitheater is een podium voor dans, theater, performance, muziek en debat in Brussel, omgeven door een dynamisch stadsdeel in volle ontwikkeling. Ontstaan in 1977 als pionier van vernieuwende podiumkunsten, groeide dit huis uit tot een platform voor zowel werk van artiesten van de Vlaamse Golf, als nieuwe generaties podiumkunstenaars. Van Brussel tot internationaal, van kleine tot grote zaal, en net zo goed op pleinen en in straten, waar stedelijke en globale thema’s tastbaar zijn.

Onder het motto How to Be Many? maakt het team van Kaaitheater de komende jaren ruimte voor een breed spectrum aan verhalen, perspectieven, artiesten en publieken, om de meerstemmigheid van de stad beter te leren weerspiegelen. Daarom geven we een deel van onze middelen uit handen aan organisaties en groepen die nog te weinig op de Brusselse podia te zien zijn, met de uitnodiging om zelf artistieke programma’s te maken en zo hun stemmen luider te laten klinken. 

Hiernaast zetten we nieuwe lijnen uit rond debat, educatie en participatie en openen de weg naar mede-eigenaarschap van kunstenaars, Brusselaars en vele publieken. 

Langs het kanaal, dat onze twee locaties Kaaitheater en Kaaistudio’s verbindt, beweegt de Kaai-werking mee met de tijd, wakkert ze maatschappelijke en artistieke debatten aan en omarmt ze de pluriforme podiumkunsten van vandaag. Wees welkom!

Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel