JUNI IN HET KAAITHEATER

JUNI IN HET KAAITHEATER

met Guy Cassiers, FC Bergman, RITCS, PARTS en workspacebrussels

Guy Cassiers - De Welwillenden

Met De welwillenden waagde Guy Cassiers zich aan de bijna duizend pagina’s tellende roman De Welwillenden van Jonathan Littell. Hij gaat de confrontatie aan met de donkerste kant van het menselijke gedrag: het nazistische gedachtegoed en de vernietiging van de Joden.
De voorstelling, met acteurs van Toneelhuis en Toneelgroep Amsterdam, ging begin maart in première in Antwerpen. Na een tournee in binnen- en buitenland komt de voorstelling nu naar het Kaaitheater, nadien reist ze verder door Nederland. Hier vind je de volledige speellijst en de trailer.

 

FC Bergman - Het Land Nod

FC Bergman liet zich inspireren door de majestueuze Rubenszaal van het Antwerpse Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Het land Nod  is een pakkend verhaal over de geschiedenis van de Rubenszaal, zijn werken, en bovenal de mens die troost en beschutting zoekt in het museum. 

FC Bergman is een jong collectief uit Antwerpen, sinds enkele jaren onder dak bij Toneelhuis. Hun werk is avontuurlijk en groots. In indrukwekkende scènebeelden weten ze iets te vertellen over de broosheid van de mens. Het Kaaitheater toonde eerder Terminator Trilogy en Van den vos.

Het land Nod ging vorig jaar in première in een Antwerpse loods en landt na een tour door België en Nederland nu in Brussel. Ze speelt niet in het Kaaitheater zelf maar op locatie in de Les Halles in Schaarbeek. Nadien gaat de voorstelling verder op internationale tournee, en speelt deze zomer o.m. op het festival van Avignon. Hier vind je meer info en de trailer.

 

workspacebrussels - Working Title Situation #4 & #5

Workspacebrussels is een werkplaats voor performance- en installatiekunst in zijn meest hybride vorm. WSB biedt jong en opkomend talent ondersteuning met coaching, coproducties en residentieperiodes, o.m. in de zalen van het Kaaitheater en de Kaaistudio's. Tijdens Working Title Situation #4 en #5 in juni bezetten de kunstenaars o.m. een oude metaalfabriek in Elsene, het park van Tour & Taxis, en het stadscentrum. Het volledige programma vind je binnenkort op onze site of op www.workspacebrussels.be.

 

Nieuwe generatie regisseurs RITCS

Maak kennis met de nieuwste generatie theatermakers en -technici. De theaterstudenten van het RITCS presenteren in juni hun afstudeervoorstellingen, als het sluitstuk van de opleidingen Regie en Podiumtechnieken. In de Kaaistudio’s kan je terecht voor de Bachelorproeven Regie van Felix Banholzer, Pascal Buyse, Joana Cotrim en Marie Pien. Houd onze website in de gaten voor het programma per avond!

 

PARTS Graduation Tour

Eenmaal om de drie jaar kunnen nieuwe studenten instappen in de PARTS Training Cycle. De eerste groep dansers aan deze vernieuwde opleiding, die in 2013 de opleiding begon, studeert af in juni 2016. Ze presenteren een eigen creatie en nieuwe stukken onder leiding van choreografen Daniel Linehan, Fabrice Mazliah, Eszter Salamon, Vera Mantero en Marc Vanrunxt. Het volledige programma is vanaf 30/5 beschikbaar op de website van PARTS.

Over Kaaitheater

Het Kaaitheater is een podium voor dans, theater, performance, muziek en debat, verankerd in Brussel en met de blik op de wereld gericht. Sinds 1977 presenteren en coproduceren we werk van hedendaagse podiumkunstenaars. Van de jaren ‘80 tot nu, van lokaal tot internationaal, van repertoire tot experiment, van kleine tot grote zaal. Kunstenaars krijgen hier een parcours op lange termijn.

Overtuigd van het belang van kunst voor het welzijn van de mens, zoeken we de samenleving expliciet op. In de Brusselse kanaalzone – waar de wereldproblematiek in een notendop samenkomt – verbeelden en modelleren kunstenaars de stad van de toekomst.

Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel