april in het Kaaitheater - update

april in het Kaaitheater - update

Om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan annuleert het Kaaitheater alle voorstellingen en talks t.e.m. zondag 3 mei.

 

De verspreiding van het nieuwe coronavirus valt moeilijk te negeren. Als Kaaitheater willen we onze verantwoordelijkheid opnemen, dus we annuleren alle voorstellingen t.e.m. zondag 3 mei. Het welzijn van publiek, artiesten en personeel staat boven alles. Ondertussen werkt en vergadert de ploeg van thuis uit verder: een boeiend experiment in nabijheid op afstand.

Alle voorstellingen en lezingen in april zijn daarom afgelast.

Op ons uitgebreide kijk&lees-archief kan je je uren bezig houden. Ga eens grasduinen door de video-opnames van debatten en de interviews met artiesten. Ook op onze social media-kanalen posten we heel wat artikels en video’s. Zo zijn we toch een beetje samen.
Extra leestip: In de online rubriek 'De lege zaal' van het podiumkunstentijdschrift Etcetera, was Gorges Ocloo aan het woord over zijn afgelaste voorstelling Moby Dick, Rimah Jabr over de afgelaste première Broken Shapes en Peter Vandenbempt over de afgelaste première van Iemand van ons.

 

Dit was het geplande programma voor april:

Dag van de dans in het Kaaitheater

  • The Goldberg Variations van Kaaitheater artist-in-residence Michiel Vandevelde, Platform-K & Philippe Thuriot
  • Jonathan Burrows presenteert zijn eerste solovoorstelling Rewriting (Belgische première)
  • Pole Reports from Space van Claire Croizé & Etienne Guilloteau (Belgische première)

#newarrivals - voor het eerst in het Kaaitheater

  • Every Body Electric [medium] van Doris Uhlich (Belgische première)
  • Sarah & Charles brengen hun performance In the Hands of Puppets en gelijknamige video-installatie

#repertoire

  • Liebe Jelinek of is liefde een naar sprookje? van Maatschappij Discordia & de Roovers
  • Gorges Ocloo en Muziektheater LOD brengen Moby Dick

performatieve conferentie

  • David Weber-Krebs & Jeroen Peeters komen terug naar het Kaaitheater met een nieuwe episode van On Enclosed Spaces and the Great Outdoors: 4. Grounding

schrijversontmoeting

  • Geert Mak spreekt over zijn nieuwste boek Grote verwachtingen, ism Passa Porta

 

 

Contacteer ons
Over Kaaitheater

Het Kaaitheater is een podium voor dans, theater, performance, muziek en debat, verankerd in Brussel en met de blik op de wereld gericht. Sinds 1977 presenteren en coproduceren we werk van hedendaagse podiumkunstenaars. Van de jaren ‘80 tot nu, van lokaal tot internationaal, van repertoire tot experiment, van kleine tot grote zaal. Kunstenaars krijgen hier een parcours op lange termijn.

Overtuigd van het belang van kunst voor het welzijn van de mens, zoeken we de samenleving expliciet op. In de Brusselse kanaalzone – waar de wereldproblematiek in een notendop samenkomt – verbeelden en modelleren kunstenaars de stad van de toekomst.

Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel